Zero waste en solidariteitsacties voor uw evenementen en acties

Verminder voedselverspilling, vereenvoudig je solidariteitsinitiatieven

Of je nu een stad of gemeente bent die op zoek is naar een dynamiek om voedselverlies en -verspilling tegen te gaan, een evenementenorganisator die wordt geconfronteerd met het afvalprobleem aan het einde van evenementen, of een bedrijf in de evenementensector dat een solidariteitsinitiatief wil opzetten, het Schenkingsbeurs-team staat voor je klaar.

Ons doel is om je solidariteitsacties te vereenvoudigen door je een complete oplossing te bieden om voedselverspilling tegen te gaan en circulariteit te verbeteren, en tegelijkertijd de banden van solidariteit binnen je regio of onder de deelnemers aan je evenement te versterken. We zetten operaties op om je evenementen te ondersteunen vanaf het ontwerp tot de uitvoering op het terrein.

 

 

 

Effectieve oplossingen op maat voor elke situatie

Met meer dan 10 jaar ervaring in de sector begrijpen we dat het beheren van voedseloverschotten een complexe logistieke uitdaging kan zijn. Daarom stellen we onze expertise en ons netwerk van partners tot uw beschikking om u een globale oplossing te bieden:

Analyse van de behoeften: We werken nauw met je samen om je specifieke behoeften te beoordelen en een strategie te ontwerpen die is afgestemd op jouw evenement.

Vereenvoudigde logistiek: Wij zorgen voor alle logistiek, van het inzamelen van voedseloverschotten tot de distributie ervan aan erkende voedselhulporganisaties.

Naleving van regelgeving: We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat al onze activiteiten voldoen aan de huidige gezondheids- en wettelijke voorschriften.

Snelle coördinatie: Bij grote gebeurtenissen of crises kunnen we snel hulp bieden om pragmatische oplossingen te vinden.

Onze principes

 

Samenwerking en vereenvoudigde logistiek: Wij geloven in de kracht van samenwerking om het beheer van voedseloverschotten te vereenvoudigen.

 

Solidariteit: Onze toewijding aan solidariteit vormt de leidraad voor al onze initiatieven.

 

Voedselverlies en -verspilling verminderen: Ons belangrijkste doel is om voedselverspilling tot een minimum te beperken door middel van onze globale aanpak.

 

Geschikte hulpmiddelen en materialen: We gebruiken hulpmiddelen en materialen die speciaal ontworpen zijn om jouw solidariteitsinitiatieven te vergemakkelijken.

 

Erkende, betrouwbare partners: We werken samen met lokale verenigingen en organisaties zoals het Belgische Rode Kruis, Restos du Cœur, Vincentius, FoodSavers, OCMW en tal van onafhankelijke vzw’s.

Enkele voorbeelden van onze activiteiten

In samenwerking met lokale overheden

Surplus de pommes de terre avec la Région Wallonne

Covid 19

Action solidaire des agriculteurs wallons avec l’APAQ-W

Inondations 2021 avec la Province de Liège

Guerre en Ukraine

 

Met andere actoren

Foires professionnelles du secteur de l’industrie agroalimentaire et de la distribution avec d-side group et Carrefour Belgium

Christmas on Tour avec Carrefour Belgium

Semaine de la solidarité avec BEL Group

Grande Collecte avec Recupel

Neem contact met ons op

Samen kunnen we een significante positieve impact creëren en tegelijkertijd uw logistieke last verlichten.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze oplossingen op maat en onze expertise in het beheren van voedseloverschotten op uw evenementen.

 

  Naam en voornaam*

  Email*

  Betreft*

  Bericht*

  De velden met * zijn verplicht.

  Toestemming*