Schenkers

Wat zijn uw voordelen?

shutterstock_128049626Een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand netwerk
Met de tool heb je toegang tot een netwerk van gekende voedselhulp- en sociale organisaties. Deze organisaties ondertekenen bij hun inschrijving op de site van de Schenkingsbeurs een kwaliteitscharter. Bovendien vinden de transacties plaats met naleving van de voorschriften inzake voedselveiligheid en respect voor de privacy. Op het platform kan ook informatie worden geraadpleegd over het soort producten waarnaar een voedselhulp- en sociale organisatie op zoek is, en over de opslag- en afzetcapaciteiten ervan.
padding 
10_gs_avantages-suiviDe schenkingen beheren
Met de tools van de Schenkingsbeurs kan je occasionele schenkingen  en systematische schenkingen  op een efficiënte en duurzame wijze beheren. Met het systeem van systematische schenkingen kan je alle producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert automatisch registreren, zodat je de evolutie ervan in de rekken kunt volgen. De producten die bijna gaan vervallen worden sneller geselecteerd en worden aangeboden aan de dichtstbijzijnde voedselhulp- en sociale organisaties. Via de Schenkingsbeurs kunnen supermarkten hun levensmiddelen ook op een veilige manier wegschenken, de bewaaromstandigheden ervan waarborgen, garant staan voor de traceerbaarheid van de schenkingen en terugroepingen beter beheren.
padding 
Administratieve vereenvoudiging
Om te kunnen genieten van een btw-vrijstelling op voedselschenkingen zijn de handelaars verplicht hun overschotten weg te schenken aan voedselhulp- en sociale organisaties die erkend zijn door de plaatselijke overheid. Het platform van de Schenkingsbeurs vergemakkelijkt de automatische aanmaak van de documenten die nodig zijn om te kunnen genieten van de btw-vrijstelling die aan een schenking gekoppeld is. Met deze professionele en op maat gemaakte oplossing heb je een duidelijk overzicht over al je schenkingen en zijn ze perfect traceerbaar, wat de administratie vergemakkelijkt (BTW, ophaalbonnen, rapporten, …).