Nieuws

De Schenkingsbeurs viert Internationale dag tegen voedselverlies en –verspilling 2023

Vrijdag 29 september 2023

De Schenkingsbeurs sluit zich aan bij de viering van de Internationale dag tegen voedselverlies en –verspilling 2023, een belangrijke gelegenheid om onze voortdurende inzet in de strijd tegen voedselverspilling en onze bijdrage aan solidariteitsacties onder de aandacht te brengen.

Het verminderen van voedselverlies en -verspilling is een wereldwijde uitdaging die de inzet vereist van alle belanghebbenden op alle niveaus van de samenleving. Overheden, de particuliere sector, het maatschappelijk middenveld, ontwikkelingsorganisaties, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en consumenten hebben allemaal een cruciale rol te spelen in deze collectieve missie.

Op deze speciale dag delen we met trots hoe de Schenkingsbeurs zich inzet om voedselverspilling tegen te gaan en solidariteit te bevorderen. Via Zero Waste en solidariteitsacties wil de Schenkingsbeurs het beheer van voedseloverschotten vereenvoudigen, of het nu gaat om evenementen, lokale overheden of bedrijven in de evenementensector. Met meer dan tien jaar ervaring begrijpen we de complexe logistieke uitdagingen van het verminderen van voedselverspilling.

Wat we bieden

Dit is hoe we werken om een verschil te maken:

Behoefteanalyse: We werken nauw samen met onze partners om hun specifieke behoeften te beoordelen en strategieën te ontwikkelen die zijn afgestemd op elk evenement of elke situatie.

Vereenvoudigde logistiek: We zorgen voor alle logistieke aspecten, van het inzamelen van voedseloverschotten tot de distributie ervan aan erkende voedselhulporganisaties.

Naleving van regelgeving: We zorgen er nauwgezet voor dat al onze activiteiten voldoen aan de huidige gezondheids- en wettelijke voorschriften.

Snelle coördinatie: Bij grote gebeurtenissen of crises kunnen we snel hulp bieden om pragmatische oplossingen te vinden.

Samen kunnen we een verschil maken door voedselverspilling tegen te gaan, gezond en duurzaam eten te promoten en de solidariteitsbanden te versterken.

Alle informatie en enkele voorbeelden van operaties zijn hier beschikbaar.