Nieuws

Internationale dag voor de bewustmaking van voedselverlies en -verspilling 2022

Donderdag 29 september 2022

Vandaag is de derde “Internationale dag voor de bewustmaking van voedselverlies en -verspilling“. Het is een herinnering dat wereldwijd ongeveer 14% van het geproduceerde voedsel verloren gaat tussen oogst en detailhandel en dat naar schatting 17% van de totale wereldvoedselproductie wordt verspild. Deze verliezen zijn naar schatting verantwoordelijk voor 8 tot 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Met naar schatting 3,1 miljard mensen in de wereld die geen toegang hebben tot veilig voedsel en naar schatting 828 miljoen mensen die honger lijden, is er dringend behoefte aan versnelde actie om voedselverlies en -verspilling tegen te gaan. Meer informatie: https://www.fao.org/international-day-awareness-food-loss-waste/en/

 

Jaar 2022

Sinds 2015 is de Schenkingsbeurs blijven evolueren en groeien: momenteel spreken we over meer dan 17.000.000 maaltijden die via het platform zijn uitgedeeld! Niet minder dan 500 voedselhulp-organisaties hebben al kunnen profiteren van de voedselschenkingen die op de Schenkingsbeurs worden aangeboden. Dit komt neer op meer dan 320.000 verschillende artikelen die door bijna 260 verschillende schenkers zijn uitgedeeld.

In totaal kunnen we met trots melden dat het platform verspilling van meer dan 7580 ton perfect consumeerbaar voedsel heeft voorkomen. Op deze symbolische dag willen wij u enkele cijfers meedelen over onze acties en activiteiten sinds het begin van dit jaar 2022.

Dank  u wel!