Nieuws

Officiële lancering van de Schenkingsbeurs

Vrijdag 30 oktober 2015

Op 29 oktober ’15 werd het platform Schenkingsbeurs officieel voorgesteld door de initiatiefnemers KOMOSIE vzw, FdSS en Level IT. Dit gebeurde in aanwezigheid van o.a. federaal minister van Middenstand, Landbouw en Maatschappelijke integratie Willy Borsus, vertegenwoordigers van de Vlaamse Minister voor Armoedebestrijding en Sociale economie Liesbeth Homans, van de Waalse minister Di Antonio en van de Brusselse Minister Frémault, COMEOS en de OVAM.

Het online platform www.schenkingsbeurs.be vergemakkelijkt in heel België voedselschenkingen van bedrijven uit de ganse voedingssector aan voedselhulp- en sociale organisaties. De Schenkingsbeurs brengt  de schenkers en ontvangers met elkaar in verbinding, voornamelijk voor lokale schenkingen, en vergemakkelijkt het beheer van die schenkingen.

De voorbije maanden hebben zich al 150 voedselhulp- en sociale organisaties ingeschreven. Bedrijven uit de voedingssector die overschotten wensen te schenken kunnen nu dus gemakkelijk geïnteresseerde ontvangers in hun buurt vinden. Daarom kunnen we vanaf nu ook de bedrijven uit de voedingssector actief informeren over de Schenkingsbeurs en hun uitnodigen om de voordelen van het platform te ontdekken.

Het volledige persbericht opgesteld naar aanleiding van deze officiële lancering vindt u hier.