Nieuws

Twee nieuwe proefprojecten met de grootdistributie

Dinsdag 3 mei 2016

Na Carrefour hebben twee nieuwe winkelketens gekozen om in zee te gaan met de Schenkingsbeurs en een proefproject op te starten dat onverkochte levensmiddelen aan voedselhulporganisaties schenkt.

ALDI

De Conférence des Élus de Meuse-Condroz-Hesbaye, voorgezeten door Christophe Collignon, Georges Pire, Christian Noiret en Joseph George, leidt sinds 2014 het project “Voedselhulp en verdeling van onverkochte etenswaren” in de 31 gemeenten van het arrondissement Hoei-Borgworm, dat de inzameling van voedseloverschotten uit supermarkten wil verbeteren. Hier vind je meer info over dit project. De vereniging heeft dan ook de kans gegrepen om samen te werken met de onderneming die de ALDI-winkels in Hoei-Borgworm vertegenwoordigt om, in samenwerking met de Schenkingsbeurs, een proefproject te lanceren waarbij de onverkochte levensmiddelen van de winkels in Tihange en Amay weggegeven worden.

Dit proefproject stimuleert de inzameling van onverkochte levensmiddelen door de hulporganisaties die voedselpakketten verdelen in het arrondissement Hoei-Borgworm, en de lokale uitwisselingen in lijn met de hygiënische voorschriften van het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV). Dankzij de Schenkingsbeurs wordt de bestaande logistiek geoptimaliseerd, zowel voor de schenkers als voor de ontvangers, waarvan de noden sterk verschillen. 

mestdagh

De groep Mestdagh heeft ook een proefproject opgestart in drie Carrefour Market winkels in samenwerking met de Schenkingsbeurs. Het Schenkingsbeursplatform wordt gebruikt om het uitwisselingsproces van voedingsoverschotten te beheren en om de administratieve rompslomp te vereenvoudigen. De Schenkingsbeurs biedt hiermee een efficiënte manier om schenkingen te doen, afgestemd op de interne logistiek van de winkels.